Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων


Μείζον πολιτικό θέμα στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου στις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας τη δεκαετία του 1990.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ ανάφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως είχαν διατεθεί μυστικά κονδύλια προς Τούρκους πράκτορες με αποστολή την καταστροφή των ελληνικών δασών.
Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβάκουρας απάντησε πως «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας».
Εντωμεταξύ, διπλωματικές πηγές αποδίδουν τις δηλώσεις Γιλμάζ σε υπόγειο πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίμαχη διετία 1995-1997 είχαν -μεταξύ άλλων- ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, στο Σέιχ Σου και στην Ικαρία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.
Διαβάστε περισσότερα :
 http://www.econews.gr/2011/12/27/dasi-tourkoi-praktores//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου