Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μάρκος Κούμαρης: Το χτίσιμο είναι πιο δύσκολο από την καταστροφή

Η περίπτωση των Locomondo είναι, με διαφορά, μια από τις ωραιότερες που έχει να παρουσιάσει η ιστορία της ελληνικής μουσικής τα τελευταία χρόνια. Ένα ελληνικό συγκρότημα που παίζει reggae, με διεθνείς συνεργασίες (Manu Chao, Amparanoia κ.α.) και αναγνώριση καθολική από το σύνολο του ελληνικού κοινού. Όποιος έχει βρεθεί σε συναυλία τους έχει επιστρέψει ξανά και ξανά για να τους ακούσει.
Η θετική αύρα που τόσο απλόχερα δίνουν τα μέλη της μπάντας από σκηνής φτάνει αβίαστα στην αρένα και τις κερκίδες, κερδίζοντας και τον πιο δύσπιστο ακροατή. Αξίζουν οι Locomondo την επιτυχία τους. Αναμφίβολα. Αν δεν τους έχετε παρακολουθήσει ζωντανά, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα βρίσκονται στο Gagarin για την πρώτη συναυλία του 2012. Με αφορμή την εμφάνιση αυτή, κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με το Μάρκο Κούμαρη, τον επικεφαλής του συγκροτήματος, ένα βροχερό παγωμένο απόγευμα πριν από την πρόβα. Το Σάββατο θα είμαι στην συναυλία τους στο Gagarin. Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που τους άκουσα και μου έχουν λείψει. Τι λέτε; Τα λέμε εκεί;

Τι θα περιλαμβάνει η συναυλία του Σαββάτου; Θα είναι ακόμα μία συναυλία των Locomondo, όπως την ξέρουμε έως τώρα;
Κοίτα, το πρόγραμμα κάθε χρονιάς έχει ως εξής: παίζουμε μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, μετά σταματάμε και από Γενάρη αρχίζουμε και πάλι τα live. Επομένως αυτή είναι η πρώτη συναυλία της χρονιάς στην Αθήνα, γιατί κάναμε και δύο στην Κύπρο. Έχουμε καινούργια κομμάτια πολλά. Η σύνθεση της μπάντας είναι η ίδια. Έχουμε μπει σε μία φάση που εμένα μου θυμίζει λίγο το Bruce Springsteen και την E-street band.

Που δεν αλλάζει, δηλαδή, η σύνθεση της μπάντας;
Ναι.  Ακριβώς. Έχει τους ίδιους μουσικούς εδώ και είκοσι χρόνια, χωρίς να τους αλλάζει και βασίζεται σε αυτούς. Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Δηλαδή, το σχήμα έχει φτάσει σε μια φάση που δεν θα ήθελα να αλλάξω κανέναν. Όπως είναι τώρα μου αρέσει. Από την κοπέλα που πουλάει τα μπλουζάκια μέχρι το σολίστα. Η παρέα μού αρέσει πάρα πολύ έτσι. Αυτό που πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ μέσα σε αυτό το χρόνο είναι το live show μας. Έχει γίνει ακόμα πιο δυναμικό, ακόμα πιο εκρηκτικό. Έχουμε προσέξει πολύ τις λεπτομέρειες και φυσικά έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά. Πέρυσι, νομίζω, ήταν η πρώτη χρονιά που αρχίσαμε να δουλεύουμε και τα μεγάλα πατάρια, όπου, κάποτε παίζαμε δυο τρεις φορές το χρόνο και, τώρα παίζουμε σχεδόν κάθε φορά. Έχουμε προσαρμόσει δηλαδή και το show στο μεγάλο χώρο. Έχουμε ξεφύγει πια από τα μικρά μαγαζιά, όπου δεν χωρούσαμε καλά καλά πάνω στο πατάρι.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου