Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναβάθμισε το Σώμα σου



Οι κλασικές ασκήσεις κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους όσον αναφορά στο χτίσιμο των μυών.
 Αν θες όμως να ανέβεις επίπεδο, πρέπει να εκτελείς ασκήσεις, οι οποίες είναι πιο κατάλληλες και γυμνάζουν ακόμα καλύτερα τους μυς σου. Ευτυχώς για σένα, πολύ γυμναστές αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια για να βρουν αυτές τις ασκήσεις. Τώρα μπορούν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματά σου. Διάβασε παρακάτω τις 15 συμβουλές τους, για να φρεσκάρεις το ασκησιολόγιό σου και να γυμνάσεις μυς που είχες παραμελήσει.
Δοκίμασε καινούργιους τρόπους
Για κάθε 2 σετ από ασκήσεις στήθους ή ώμου, κάνε τουλάχιστον 3 σετ από ασκήσεις πλάτης, όπως έλξεις, κωπηλατικής. Αυτήν τη συμβουλή δίνει ο Brian st Pierre, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Augusta. Το πιο πιθανό είναι ότι κάνεις ακριβώς το αντίθετο και παραμελείς σημαντικούς μυς. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα βελτιώσεις τη στάση του σώματος, τη μυϊκή ισορροπία και θα δυναμώσεις γρήγορα το σώμα σου.
2  Μεγάλωσε τους ώμους σου
Αν έχεις δυνατούς ώμους, τότε θα μπορείς να σηκώνεις πιο πολλά κιλά στις ασκήσεις για τον άνω κορμό. Γι' αυτόν το λόγο πρέπει να ξεκινάς κάθε προπόνηση άνω κορμού εκτελώντας ασκήσεις με λάστιχο. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζεις την άρθρωση του ώμου και τους μυς που την περιβάλλουν και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ισορροπία της άρθρωσης. Μία ιδανική άσκηση με λάστιχο είναι οι εκτάσεις με τεντωμένα χέρια. Κράτα με τα χέρια ένα λάστιχο - τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα μπροστά από το στήθος. Με μία κίνηση κούνα τα χέρια προς τα πλάγια κι έξω, σαν να θες να μακρύνεις το λάστιχο. Μη λυγίζεις τους αγκώνες και μη χαμηλώνεις τα χέρια. Επίστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων με 60 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσα στα σετ.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου